Hozzávaló:

  • 700 g jó minőségű darált marhahús
  • felkockázott vöröshagyma
  • paradicsomszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra kockázott kaliforniai paprika (piros)
  • 2 evőkanál apróra kockázott kaliforniai paprika (zöld)
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás vagy 2 tojás fehérje
  • 1 teáskanál frissen aprított petrezselyem
  • só, bors
  • 25 dkg burgonya
  • 1 leveskocka, vagy ennek megfelelő mennyiségű levesalap

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt legalább 200-220 fokra. Majd a levesalap és a burgonya kivételével minden összetevőt jól keverjünk össze egy tálban. A masszából formázzunk nagyobb pogácsákat. A kókuszzsírral, vagy olívaolajjal kikent tepsibe rakva őket a burgonyával együtt rakjuk be a sütőbe. Majd süssük legalább 30 percen át, vegyük ki és szeletelve tálaljuk :)

Friss zöldségekkel illetve a hozzá készített burgonyával tökéletes proteinben és jó minőségű szénhidrátban gazdag izomépítő finomság.

Jó Étvágyat!