A karfiol egy olyan zöldségféle amit kiválóan alkalmazhatunk diétás ételek elkészítéséhez. Íme egy újabb remek recept ha valami egészséges nassolni valóra éhezünk :)

 

 

Hozzávaló:

-1 nagyobb karfiol

-10 dkg reszelt zsírszegény parmezánsajt

-2 egész tojás

-2 evőkanál olívaolaj

-1 csomó metélőhagyma, apró karikákra vágva

-3 cikk fokhagyma

-1 teáskanál bazsalikom

-1/2 teáskanál só, fekete bors

-zöld fűszerek ízlés szerint

 

Elkészítése:

 

A megmosott karfiolt reszeljük le, majd adjunk hozzá sót és borsot, kicsit hagyjuk állni majd egy papírtörlő segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, közben a karfiolt egy nagyobb edényben keverjük össze a többi összetevővel.

Sütőpapírral kibélelt tepsire formázzunk 6-8 db "lapocskát" és tegyük be a sütőbe. 40 perc alatt amikor a sajt kezd ropogósra sülni vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

 

Jó Étvágyat! :)