Mint azt sokan tudjuk a bulgur egy kiváló szénhidrátforrás. Ha változatossá és színesebbé szeretnénk tenni diétánkat, akkor készítsük el ezt a nagyon egyszerű ám annál finomabb salátát.

Hozzávalók

  • 20 dkg bulgur (búzatöret)
  • 1 cső főtt csemegekukorica
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db kisebb cukkini
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj
  • A csemegeuborkás vinegrett-hez:
  • 1/2 dl hideg víz
  • 2-3 db citrom kicsavart leve
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ek cukor
  • 2 db csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítése:

 

ELsőnek 10-12 perc alatt a bulgurt sós vízben főzzük puhára, majd lecsepegtetés után kihűtjük.

Közben a zöldségeket olívaolajjal összekeverve forró grillen vagy roston sütő serpenyőben pirosra sütjük.

Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sült paprikát, cukkinit, csirkemellet, rászórjuk a főtt bulgurt, és lazán összeforgatjuk.

A vinegretthez a vizet a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a cukrot, az apróra vagdalt csemegeuborkát, a petrezselymet és a snidlinget, és összekeverjük. Végül a csemegeuborkás vinegrettel meglocsoljuk a bulgursalátát, összekeverjük, és hűtőben jól lehűtve tálaljuk.