Most egy újabb variációt mutatunk be, hogy miként lehet változatosabbá tenni a mindennapi csirke adagunkat :)

Hozzávalók :

  • 1 kg csirkemell, 2 cm vastag szeletekre vágva
  • 2 gerezd felaprózott fokhagyma
  • 8 evőkanál méz
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 kis fej hagyma, felkockázva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • erős paprika, chili ízlés szerint
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Keverjük össze az alapanyagokat, így megkapjuk a használni kívánt szószt. Ezt öntsük ki egy alufóliával bélelt tepsibe, majd jól forgassuk meg benne a felszeletelt csirkét.

Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra, majd alufóliával lefedve süssük 30 percig, majd, hogy szépen megpiruljon további 10 percig fólia nélkül. Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal.

Jó Étvágyat! :)