Ez egy könnyen elkészíthető ám nagyon laktató akár diétába is beilleszthető étel. Elkészítése nem igényel semmiféle konyhai tudományt.

Hozzávalók:

  • 5 db paprika
  • fél kg sovány darált marhahús
  • 25 dkg quinoa
  • 2 pohár víz
  • 1fej vöröshagyma, apróra kockázva
  • 5 teáskanál csilipor
  • 25 dkg fekete bab konzerv
  • 1 közepes konzerv paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsomszósz
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • reszelt sajt a díszítéshez

Elkészítés:

főzzük meg a quinoát, és a fekete babot is, kivéve ha konzerveset használunk. Készítsünk egy szilárd masszát a félig főtt húsból, babból, quinoából, paradicsomból, paradicsomszószból, chiliből, olívaolajból és szükséges mennyiségű vízből majd ügyelve, hogy a paprika ne repedjen szét megtöltjük vele.

A tetejét szórjuk meg sajttal majd egy tepsiben alufóliával lefedve sütőbe rakjuk. Öntsünk egy kis vizet a tepsi aljára is így nem fog kiszáradni ételünk.

A 180 fok körülire előmelegített sütőben süssük legalább 90 percig, úgy, hogy az utolsó 10 percben levesszük róla a fóliát, így a sajt is megpirul.

Akár körettel, de anélkül is bátran tálalható.

Egészségükre!