Sokunk kedvence a pizza, sajnos nem túl egészséges ételnek minősül. De mi történik ha a nagyobb gombafejekre cseréljük ki?

 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb fej gomba
  • egy csipetnyi őrölt bazsalikom
  • 250 ml olasz marinara tésztaszósz
  • 300 gramm spenót
  • 150 gramm lereszelt mozzarella sajt
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 12 csík pepperoni paprika
  • ízlés szerinti mennyiségű szeletekre vágott olajbogyó

Elkészítése:

A gombafejek belsejét távolítsuk el majd kenjük meg alaposan olívaolajjal. Fejjel lefelé süssük őket 10 percig a 190 fokra előmelegített sütőben. Így kiküszöbölhető, hogy túlságosan nedvessé váljanak. Ezután a sütőből kivéve kenjük szét rajta az olaszós szószunkat, a tetejére rakjunk spenótot, sajtot és a pepperóni csíkokat. Ezután újabb 7-8 percre tegyük vissza a sütőbe amíg el nem olvad a sajt. Tálalálskor adjuk hozzá az olívabogyókat.

Jó Étvágyat!