x 

A kosár üres

Termékeink

Intervallumedzés nőknek.

Mi is az intervall edzés és mire alkalmazható?

Az intervall edzés, egy olyan aktív és pihenő szakaszokra bontott edzésmódszert takar, amikor pulzusunk és vérnyomásunk folyamatosan ingadozik. Ez az állapot okozza azt, hogy több kalóriát égetünk el ugyanannyi idő alatt, mint a szokványos kardio vagy aerob edzéssel valamint tovább fokozza az anyagcsere aktivitást is.

 

Ha picit tudományos szemszögből közelítjük meg a témát, akkor a következő tények határozzák meg, hogy helyesen végezzük e el a z edzést.

  1. Figyeljük pulzusunkat. Ezt a fajtaedzést két részre kell osztani, az aktív illetve a pihenő szakaszra. Az aktív szakaszban a lehető legintenzívebb kivitelezésre kell törekednünk, a pihenő szakasz pedig nyugalmi állapot visszaállításáról szól. Kezdőként nem kötelező a megszokott 1/3-2/3 arányokra törekednünk, inkább figyeljünk testünkre.

 

  1. Végezzük izommunkát. Intervall edzés közben nagyon fontos, hogy az aktív szakaszban végbemenjen az izommunka.

 

  1. Ne ragaszkodjuk a megszokotthoz. Mire is kell itt gondolni? Ne csak kardió gépeken végezzük ezt a fajta edzést, hanem bátran kísérletezzünk mással is. A népszerű Tabata edzésmódszer is ezeken az alapokon nyugszik. Csinálhatunk köredzést vagy akár saját testsúlyos alapgyakorlatokat is.

 

 

Edzés tipp: vegyünk minden percet egy körnek és osszuk fel 1/3-2/3-ad arányban. Az első harmad lesz az aktív szakasz, amiben a maximumot próbáljuk meg kipréselni magunkból.  A második szakasz ennek a duplája, azaz 40 mp, ilyenkor az edzés fajtájától függően próbáljuk meg minél előbb levinni a pulzusunkat. Ez lehet egy könnyed séta vagy akár le is ülhetünk, ha úgy érezzük ez a leghatásosabb. Kezdésnek végezzünk el ebből 10-05 kört és figyeljük meg mennyire fáradtunk el. Edzésről edzésre növelhetjük ezt az időt, de figyelnünk kell arra, hogy az aktív szakaszban tényleg a maximumot nyújtsuk. Ha úgy érezzük már romlik a teljesítményünk akkor hagyjuk abba és vezessük le valami monotonabb aerobbal.

Hölgyeknek kifejezetten hatásos és jól alkalmazható edzésmódszer ez. Mivel az aktív szakasz izommunkája révén feszesedhet, és szépen alakulhat a formájuk. Nem csak edzőteremben, hanem otthon is könnyen elvégezhető, így a kevésbé bátor hölgyek is eredményesen tudják alkalmazni.

Kinek lehet ezt a fajta edzést ajánlani leginkább? Véleményem szerint mindenkinek. Rövidebb ideig tart, bizonyítottan hatékonyabb és nem utolsó sorban sokkal szórakoztatóbb, mint egy szokványos aerob vagy kardio edzés.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett