x 

A kosár üres

Termékeink

Vállizmok.

Testünk egyik legösszetettebb ízülete közé tartozik a vállízület. Egyfajta gömbízület található vállunkban, amely lehetővé teszi a karkörzést.

Ennek az optikailag mérvadó izomnak különféle edzésmódszerei léteznek. Véleményem szerint ez egy olyan ízület, amit meg kell edzenünk alapgyakorlatokkal valamin izolált koncentrációt igénylő gyakorlatokkal is. Figyelnünk kell, mivel ha vállízületünk sérül, akkor szinte az egész felsőtest edzése lehetetlenné válik.

Három fejből áll össze a vállizmunk: elülső, oldalsó valamint hátsó deltoid. Ezeket az izmokat célirányosan különböző gyakorlatokkal kell megedzenünk.

Első vállunkat nyomásokkal valamint előreemelésekkel tudjuk fejleszteni. A legelterjedtebb a nyakból nyomás rúddal vagy egykezes súlyzóval. Előreemeléshez is használhatunk egykezes súlyzókat vagy akár egyenes illetve francia rudat. Sokszor használjuk segédizomként fekve nyomásnál vagy akár bicepszezésnél, ha a gyakorlatot szabálytalanul végezzük el.

Az oldalsó vállunkat leginkább oldalemeléssel tudjuk helyesen megedzeni. Ez egy olyan gyakorlat, amelyet sajnos sokan helytelenül végeznek, így vagy a csuklyásizom vagy a váll valamelyik más izma veszi át a nagyobb munkát. Ha helyesen tudjuk kivitelezni, akkor akár az állig húzással is kellőképp meg tudjuk dolgoztatni oldalsó deltáinkat.  Viszont mindig ügyeljünk a helyes kivitelezésre!

A leginkább elhanyagolt izomcsoportunk a váll hátsó deltája. Sajnos sokan nem veszik észre, hogy egy vállszerkezetnél mennyire jelentős ez a rész. Hátsó vállunk a legtöbb húzó gyakorlatnál részt vesz. Döntött törzsű oldalemeléssel illetve döntött törzsű széles fogású evezésekkel tudjuk munkára bírni.

Nem szabad elfeledkeznünk a helyes és alapos melegítésről sem edzés végén pedig a nyújtásról! A vállunk amilyen mobilis és hatékony ízület sajnos annyira sérülékeny is. Ezért próbáljuk meg a magunknak megfelelő gyakorlatsorral erősíteni azt, anélkül, hogy bármiféle sérülést szenvednénk el.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett