x 

A kosár üres

Termékeink

A helyes légzés!

Fontos tudnunk, hogy a teljesítményünk sportolás, vagy edzés során nem nagyrészt a helyes légzésen múlik. Hiszen ha izmaink nem kapnak megfelelő mennyiségű oxigént, akkor erőszintünk, teljesítményünk rohamos romlásnak indul.

Alapvetően kétféle légzést különböztetünk meg, a hagyományos légzést valamint a hasi légzést. A hasi légzés technikát leginkább a jóga során gyakorolják. Ám ez a fajta légzéstechnikát edzés során is kiválóan alkalmazhatjuk, így sokkal több levegőt tudunk tüdőnkbe juttatni.

Sok sportoló abban a tudatban van, hogy a kardióedzéssel bőven elegendő az állóképességünket fejleszteni. Ám sokszor találkoznak olyan helyzettel, amikor szinte falba ütközve rohamosan romlik a teljesítmény. Mivel a szív tovább pumpálná a vért, de a tüdő izmai nem képesek elegendő oxigént felvenni, így a testünk egyfajta „ál-fáradtságot” fog imitálni.

Ennél az esetnél jön képbe a hasi légzés, amit a nevéből eredően hasüregünk, hasizmaink mozgatásával vagyunk képesek végrehajtani. Ahogy egy gyakorlatot, ezt a fajta légzést is csiszolnunk, gyakorolnunk kell. Mivel alapvetően légzés során a mellkasunk mozog, így az akaraterőnkre is szükség lesz, hogy rávegyük testünket a hasi légzésre.

A hasi légzés nem csupán egy sportolásban hasznos légzéstechnika, hiszen több pozitívuma mellett segít a stressz csökkentésében, javítja a metabolikus folyamatokat valamint erősíti a mély izmainkat is.

Próbáljuk, gyakoroljuk mivel miden bizonnyal csupán pozitív hatásokat fogunk tapasztalni.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett