x 

A kosár üres

Termékeink

A spárga fogyasztásának jótékony hatásai

A spárga fogyasztásának jótékony hatásai

Elég kevesen fogyasztják, vagy eleve nem ismerik a spárgát, pedig számos pozitív hatással rendelkezik szervezetünkre, ráadásul ez az az időszak, amikor a legkönnyebben hozzájuthatunk, hisz most van a szezonja, és sokféleképpen elkészíthető.

A spárga igen magas rosttartalommal rendelkezik, így igen hasznos, ha beépítjük az étrendünkbe, különösen, ha diétázunk, mivel a rostok lebontásához több időre van szüksége a szervezetünknek, így elnyújthatjuk a tápanyagok felszívódásának idejét, és tovább marad a teltségérzet. Emellett kalóriatartalma igen csekély. Fokozza az inzulin termelődését, ezáltal segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet is.

Kiváló vízhajtó, mely segít kitisztítani a szervezetet a felesleges anyagoktól, átmossa a vesét, ami bizonyos időközönként igen fontos, hiszen a vese nem tud regenerálódni, mint mondjuk a májunk. Viszont nyilván ez azzal jár, hogyha sok spárgát fogyasztunk, hogy az átlagosnál többször kell WC-re mennünk.

Antioxidáns tartalma is számottevő (leginkább a sötétebb színűek), melyek segítenek leküzdeni a szervezetünket károsító szabadgyököket. Fontos megjegyezni, hogy elkészítésekor ne süssük/főzzük túlságosan, mert a magas hőkezelés ront az ásványi anyag és vitamin tartalmán. Az A-, B1-, B2-, B6-, C-vitamin tartalmán túl jelentős mennyiségben tartalmaz E-vitamint, mely nagymértékben hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, valamint csökkentheti a vérnyomásunkat. Érdemes némi zsiradékot is fogyasztani mellé, hiszen az A- és az E-vitamin feloldásához nélkülözhetetlen.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett