x 

A kosár üres

Termékeink

Kiegészítők a gyorsabb edzés utáni regenerációért

Kiegészítők a gyorsabb edzés utáni regenerációért

A kemény konditermi edzéssel növelhetjük izmaink méretét, és lehetünk erősebbek, ezzel egyidejűleg azonban jobban is fárad szervezetünk. A megfelelő táplálékkiegészítők használatával csökkenthetjük ezt a gyengeséget, hogy minél hamarabb visszatérhessünk az edzéshez, hogy még több felesleges zsírtól szabaduljunk meg, vagy éppen növeljük izmainkat.

Tudjuk milyen fájdalmas érzés egy intenzív edzés vagy egy keményebb intervallumos edzés utáni nap bármit is csinálni. A megfelelő edzés követően elsődleges szerepet tölt be a megfelelő étrend betartása és az optimális, minőségi pihenés/alvás. De ha további segítségre van szükségünk, íme néhány tipp, milyen táplálékkiegészítőket fogyasszunk.

BCAA

A BCAA-k, más néven elágazó láncú aminosavak (Leucin, Izoleucin, Valin) izomzatunk egyik legnagyobb alkotóeleme, melyek esszenciálisak, azaz a szervezetünk nem képes őket előállítani, ezért valamilyen külső forrásból kell ezt pótolnunk, izomzatunknak pedig 35%-a ezekből áll.

Nagyon hatékony edzés utáni kiegészítő, amivel csökkenthetjük a mikro sérüléseket, tehát hamarabb tud szervezetünk újjáépülni, így hamarabb nekivághatunk a következő edzésnek; valamit, ha edzés során fogyasztjuk italunkba keverve, minimalizálhatjuk a végbemenő izomlebontó folyamatokat (katabolizmust). Edzés előtt/közben/után vagy a nap bármely szakában nyugodtan fogyaszthatunk legalább 5-5gramm BCAA-t.

Halolaj

A halolaj talán az egyik legkeresettebb termék a táplálékkiegészítő piacon. A szívre gyakorolt jótékony hatása mellett nagyon jó testúly-kontrolláló is, valamint az edzés utána regenerációban sem okoz csalódást.

Tartalmaz EPA és DHA esszenciális zsírsavakat, amely kutatások által bizonyítottan csökkenti az edzés után fellépő fájdalmakat, továbbá csökkenti az oxidatív stressz kártékony hatásait sejtjeinkre, melyek az edzés hatására alakulnak ki.

Ajánlott napi 1g halolaj fogyasztása a szív- és érrendszeri egészség fenntartása érdekében, azonban a fokozott izomfáradtság leküzdése végett napi 2g-ot is fogyaszthatunk.

 

L-karnitin

Az L-karnitin hallatán a legtöbb embernek a zsírégetés jut eszébe, mivel a legtöbb ember akkor használja, ha fogyni szeretne. Azonban nagymértékben csökkenti a tejsav kiürülését az izmokból (izomláz) és segít elérni a nagyobb véráramlást, mely az edzések után igen hasznos, hiszen a megfelelő tápanyagok hamarabb eljutnak a célszövetekhez.

Egy tudományos kutatás szerint, súlyzós edzést végző férfiaknak 2000mg L-karnitint adtak 3 héten keresztül, ami azt eredményezte, hogy sokkal kisebb volt az edzést követő stressz hatás, kisebb volt a szöveti károsodás. Egy közepes intenzitású guggoló edzést követően lényegesen kisebb volt az izomláz ezen személyek esetében.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett