x 

A kosár üres

Termékeink

Mikor ajánlott a kreatint elfogyasztani?

Mikor ajánlott a kreatint elfogyasztani?

Sok olyan kérdést kapunk, hogy mikor érdemes elfogyasztani, meginni a kreatint. Igazából nem létezik „rossz idő” rá, azonban megosztunk pár érdekes információt, mikor is a legoptimálisabb bevinni.

A kreatin alapvetően nagyon jól működik, akár erőnövelés, akár izomtömeg növelés a célunk. Akkor is működik, ha csinálunk „feltöltési szakaszt”, akkor is, ha csak következetesen használjuk, bárkinek, aki súlyzós edzést végez. Nem beszélve a szívre gyakorolt pozitív hatásáról, így az átlag életkor kitolásáról.

Több ezer kutatás létezik már arról, hogy teljesen biztonságos a kreatin fogyasztása, mellyel eloszlatták a 30 évvel ezelőtti tévhitet, miszerint ártalmas a vesékre. Mivel ilyen jól működik, számos egyéb kutatást is végeznek folyamatosan, például mikor és mennyit érdemes belőle fogyasztani.

Hosszú évekig azt gondolták, hogy a legoptimálisabb az, hogyha a súlyzós edzést megelőzően fogyasztjuk el a kreatint. Ezzel nincs is probléma, így is hasznos, viszont ha edzés után fogyasztjuk, még jobb eredményeket érhetünk el.

Egy 2013-as hivatalos tudományos riport szerint kétszer annyi izomtömeget tudott növelni az a csoport, amelyik edzés után fogyasztott kreatint, mint az a csoport, amelyik edzés előtt fogyasztotta. Valamint az „edzés utáni” csoport lényegesen több zsírt tudott leadni.

Miért? Mert az edzést követően a sejtek sokkal nagyobb mértékben érzékenyek a tápanyag felvételre, így a kreatin felvételére is, valamint az edzés előtt bevitt kreatin egy részét edzés alatt elhasználjuk az energiatermelés során.

Következtetés

Nem létezik rossz idő a kreatin bevitelére, viszont ha választani akarunk, akkor inkább edzés után vigyük be. Fogyaszthatjuk akár edzés előtt és edzés után is, a standard egyszeri 5g helyett mondjuk edzés előtt és edzés után 3-3g.

Ha esetleg valamilyen edzés előtti energizálót szoktunk inni, amelyben található kreatin, mint például a Pro Nutrition X-Plode, akkor célszerű a tiszta Kreatin-monohidrátot csak edzés után.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett