x 

A kosár üres

Termékeink

A glutamin fontossága

A glutamin fontossága

A glutamin az egyik legfőbb aminosav, ami az izomban található – a vázizomzat több mint 60%-át glutamin alkotja. A glutamint 19%-ban nitrogénből, így az egyik elsődleges nitrogén ellátó alkotója, ami fontos szerepet tölt be az izomfejlődésben.

Intenzív edzés során nagymértékben kiürül a szervezetből, így csökken az erő, állóképesség és regenerációs idő kitolódik. Egy kimerítő edzés után, ha nincs megfelelően táplálva a szervezet, akár 6 napot is igénybe vehet, míg normál szintre visszatöltődnek izmaink, pedig a fehérjeszintézisben nagyon nagy szerepe van. Kutatások bizonyítják, hogy az L-Glutamin pótlása csökkenti az izomlebontást, valamint segíti a fehérje anyagcserét.

További pozitívumok

Különösen hasznos lehet a célzott pótlása, hogyha diétázunk. Egyrészt a csökkentett tápanyag bevitel miatt, valamint a csökkent étvágy miatt a nagy melegben, mert megakadályozhatjuk, hogy izmot bontson le szervezetünk. Az izmokon kívül a beleinknek, valamint az immunrendszerünknek is szüksége van a Glutaminra, ezért van, hogy a nem megfelelő tápanyaggal ellátott testépítők hajlamosabban a megbetegedésekre.

Mennyit érdemes fogyasztani?

Testépítőknek átlagosan legalább napi 10-15g Glutaminra van szükségük táplálék kiegészítő formájában, napi 2-3 alkalomra elosztva. Ha más egyéb táplálék kiegészítőt fogyasztunk, érdemes megvizsgálni miből is áll, mert a legtöbb termék valamilyen formában tartalmaz már. Leginkább reggel, edzés után, valamint lefekvés előtt célszerű meginni.

A testépítőkön, sportolókon kívül minden ember számára hasznos kiegészítő lehet, hiszen mint említettük, az izmokon túl a belekre, valamint a megfelelő immunműködésre is nagyon jó hatással van.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett