A karfiol egy olyan zöldségféle amit kiválóan alkalmazhatunk diétás ételek elkészítéséhez. Íme egy újabb remek recept ha valami egészséges nassolni valóra éhezünk :)
Hozzávaló:
-1 nagyobb karfiol
-10 dkg reszelt zsírszegény parmezánsajt
-2 egész tojás
-2 evőkanál olívaolaj
-1 csomó metélőhagyma, apró karikákra vágva
-3 cikk fokhagyma
-1 teáskanál bazsalikom
-1/2 teáskanál só, fekete bors
-zöld fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A megmosott karfiolt reszeljük le, majd adjunk hozzá sót és borsot, kicsit hagyjuk állni majd egy papírtörlő segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, közben a karfiolt egy nagyobb edényben keverjük össze a többi összetevővel.
Sütőpapírral kibélelt tepsire formázzunk 6-8 db "lapocskát" és tegyük be a sütőbe. 40 perc alatt amikor a sajt kezd ropogósra sülni vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Jó Étvágyat! :)