Sokunk kedvence a pizza, sajnos nem túl egészséges ételnek minősül. De mi történik ha a nagyobb gombafejekre cseréljük ki?
Hozzávalók:
- 4 nagyobb fej gomba
- egy csipetnyi őrölt bazsalikom
- 250 ml olasz marinara tésztaszósz
- 300 gramm spenót
- 150 gramm lereszelt mozzarella sajt
- 1 evőkanál olíva olaj
- 12 csík pepperoni paprika
- ízlés szerinti mennyiségű szeletekre vágott olajbogyó
Elkészítése:
A gombafejek belsejét távolítsuk el majd kenjük meg alaposan olívaolajjal. Fejjel lefelé süssük őket 10 percig a 190 fokra előmelegített sütőben. Így kiküszöbölhető, hogy túlságosan nedvessé váljanak. Ezután a sütőből kivéve kenjük szét rajta az olaszós szószunkat, a tetejére rakjunk spenótot, sajtot és a pepperóni csíkokat. Ezután újabb 7-8 percre tegyük vissza a sütőbe amíg el nem olvad a sajt. Tálalálskor adjuk hozzá az olívabogyókat.
Jó Étvágyat!