x 

A kosár üres

Termékeink

Miért fogyasszunk Omega zsírsavakat?

Miért fogyasszunk Omega zsírsavakat?

Manapság egyre többet halljuk, hogy megfelelő mennyiségű esszenciális zsírsavakat kell bevinni a szervezetünkbe, hogy egészségesebbek lehessünk. Számos termékre kiemelten fel van tüntetve, hogy „Omega 3-6 zsírsavakat tartalmaz”.

Mik azok az esszenciális zsírsavak? Ezek a zsírok nélkülözhetetlenek a szervezet optimális működéséhez, és míg vannak olyanok, amelyeket a szervezetünk elő tud állítani, a másik oldalon viszont olyanok is, amelyekre nem képes, ezért táplálkozás során kell bevinni őket. Ezeket nevezzük Esszenciális zsírsavaknak, melyek egyszeresen vagy többszörösen telítetlenek.

Két csoportra bonthatjuk őket:

Linolénsavak (másnéven Omega-6)

A linolénsav az egyik legismertebb, ami csökkentheti a rossz koleszterin szintet (LDL). Természetes formában megtalálható például a: leveles zöldségekben, gabonafélékben, olajos magvakban, mákban.

Alfa-Linolénsavak (másnéven Omega-3)

Több fajtája is létezik, például az Alfa-Linolénsav (ALA), mellyel a legtöbbet találkozhatunk a egészséges élelmiszerek gyártásában, azonban az egészség számára nem a legmegfelelőbb szerkezetű. Az EPA és DHA zsírsavak a meghatározóbbak, melyeket a szervezet jobban tud hasznosítani. Megtalálható egyaránt az olajos magvakban, és olajos halakban, mely az egyik legjobb forrása.

Pozitív egészségügyi hatásai:

Kiemelkedő fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Egyes kutatások szerint az Ibuprofén hatóanyagú gyógyszerektől is hatásosabb lehet.

Testkompozíció javító hatású, mivel emel a sovány testtömeget (izom), miközben csökkenti a testzsírt. Az oka az, hogy csökkenti a kortizol szintet (stresszhormon), és fokozza a fehérje beépülési arányt. (Nyilván ha van egy megfelelően kiegyensúlyozott étrendünk, és eleget mozgunk!)

Csökkenti a mellrák kialakulását és szívproblémákat, mivel csökkenti a rossz koleszterin szintet és javítja a sejtek inzulin-érzékenységét, valamint a szív koszorúér betegségeit.

Csökkenti az oxidatív stresszt, mely az öregítik a sejtjeinket. Az Omega zsírsavak ezeket a folyamatokat lelassítják.

Az autoimmun (központi idegrendszer) betegségre hatásos, mivel javítja agyi funkciókat. Emellett nagyon hasznos az ízületeink megóvásának érdekében is.

Kismamák esetében segíti a magzat fejlődését, és a születés utáni élettani funkciók is javulnak, valamint a koraszülés kockázatát is minimalizálhatja.

Tehát célszerű a megfelelő arányú Omega 3- és 6 bevitele, mivel ezt is fontos szem előtt tartanunk, miszerint az ajánlott napi Omega 3 mennyisége kb. 1-2g, addig az Omega 6-é 3g.

Az egyik legjobb megoldást nyújthatja, ha olyan esszenciális zsírsav táplálékkiegészítőt választunk, mely mindezeket megfelelő arányban tartalmazza. Tökéletes választás lehet a ProNutrition Omega 3-6-9 terméke, amely ráadásul E vitamint is tartalmaz, mellyel elkerülhető az értékes zsírsavak oxidációja, vagyis lebomlása.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett