x 

A kosár üres

Termékeink

Gyors és hatékony köredzés otthonra

Mivel a mai világban nem mindenkinek van kedve vagy ideje edzőterembe menni, így keresnünk kell olyan megoldásokat, amikor akár az otthonunkban is eredményesen tudunk egy formás testet kialakítani.

Ilyen esetekre van a köredzés, ami nem vesz el 20-30 percnél többet miközben izzasztó és fárasztó is egyben. Célszerű ezt akár a nap elején végezni miután megittunk kellő mennyiségű folyadékot vagy akár egy folyékony aminosavas italt, így nem kell félnünk a katabolizmustól de az éhgyomros edzésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a zsírégetés.

Ennél az edzésfajtánál nem kell semmi másra figyelned, csak az időre. Mivel az edzés két részre fog oszlani, az aktív illetve a passzív vagy pihenő szakaszra. Általában egy percet kell egy körnek számolni, amiben két aktív illetve két passzív szakasz lesz. A felosztás 20 mp aktív és 10 mp pihenés.

A kezdők számára elégséges lesz 10 percet, azaz 10 kört csinálni, ami higgyük el eléggé intenzív lesz. Persze mindenképp az lenne a célszerű, ha legalább 30 percet tudnánk így edzeni.

A folyamatosan váltakozó pulzus illetve vérnyomás arra serkenti a testünket, hogy nagyobb kalóriaégetést vigyen végbe. Így ezzel a fajta edzéssel egyszerre tudunk egy formás testet is kialakítani miközben egy helyesen összeírt étrenddel megszabadulhatunk a felesleges zsírpárnáktól.

Elég, ha összerakunk négy különböző gyakorlatot és azokat végezzük egymás után folyamatosan felváltva. A négy gyakorlat közt mindenképp legyen egy a lábunkat is terhelő gyakorlat. Mivel ez a testünk egyik legnagyobb izma, így ha azt dolgoztatjuk meg mindenképp nagyobb lesz az edzés közben elégetett energia. Valamint ha már jobb kondiban vagyunk akkor a guggolás vagy kitörés után egyből tegyünk be fekvőtámaszt, ezzel a módszerrel még intenzívebbé tudjuk tenni edzésünket.

Íme, egy kezdő edzésterv:

Guggolás

Fekvőtámasz

Planking

Jumping Jack

 

Kezdésnek mint ahogy leírtuk csináljunk belőle 10 percet. Ahhoz hogy a kedvünk és a fejlődésünk töretlen maradjon, mindig változtassunk a gyakorlatsoron. Csak a fantáziánk szab határt annak, hogy épp milyen gyakorlatokat végzünk. Amint már azt érezzük, hogy az edzettségi szintünk elérte, hogy akár több mint fél órát is tudnánk csinálni, akkor kezdjük el megszámolni, hogy az aktív szakaszban egy-egy gyakorlat során hány ismétlést végzünk el. Így az ismétlésszámokat növelve, persze szabályos kereten belül folyamatosan tudjuk növelni az intenzitást edzésünk során.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett