Hozzávaló:
- 700 g jó minőségű darált marhahús
- felkockázott vöröshagyma
- paradicsomszósz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál apróra kockázott kaliforniai paprika (piros)
- 2 evőkanál apróra kockázott kaliforniai paprika (zöld)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 egész tojás vagy 2 tojás fehérje
- 1 teáskanál frissen aprított petrezselyem
- só, bors
- 25 dkg burgonya
- 1 leveskocka, vagy ennek megfelelő mennyiségű levesalap
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt legalább 200-220 fokra. Majd a levesalap és a burgonya kivételével minden összetevőt jól keverjünk össze egy tálban. A masszából formázzunk nagyobb pogácsákat. A kókuszzsírral, vagy olívaolajjal kikent tepsibe rakva őket a burgonyával együtt rakjuk be a sütőbe. Majd süssük legalább 30 percen át, vegyük ki és szeletelve tálaljuk :)
Friss zöldségekkel illetve a hozzá készített burgonyával tökéletes proteinben és jó minőségű szénhidrátban gazdag izomépítő finomság.
Jó Étvágyat!