Ez egy könnyen elkészíthető ám nagyon laktató akár diétába is beilleszthető étel. Elkészítése nem igényel semmiféle konyhai tudományt.
Hozzávalók:
- 5 db paprika
- fél kg sovány darált marhahús
- 25 dkg quinoa
- 2 pohár víz
- 1fej vöröshagyma, apróra kockázva
- 5 teáskanál csilipor
- 25 dkg fekete bab konzerv
- 1 közepes konzerv paradicsom
- 1 kis konzerv paradicsomszósz
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- reszelt sajt a díszítéshez
Elkészítés:
főzzük meg a quinoát, és a fekete babot is, kivéve ha konzerveset használunk. Készítsünk egy szilárd masszát a félig főtt húsból, babból, quinoából, paradicsomból, paradicsomszószból, chiliből, olívaolajból és szükséges mennyiségű vízből majd ügyelve, hogy a paprika ne repedjen szét megtöltjük vele.
A tetejét szórjuk meg sajttal majd egy tepsiben alufóliával lefedve sütőbe rakjuk. Öntsünk egy kis vizet a tepsi aljára is így nem fog kiszáradni ételünk.
A 180 fok körülire előmelegített sütőben süssük legalább 90 percig, úgy, hogy az utolsó 10 percben levesszük róla a fóliát, így a sajt is megpirul.
Akár körettel, de anélkül is bátran tálalható.
Egészségükre!