Most egy újabb variációt mutatunk be, hogy miként lehet változatosabbá tenni a mindennapi csirke adagunkat :)
Hozzávalók :
- 1 kg csirkemell, 2 cm vastag szeletekre vágva
- 2 gerezd felaprózott fokhagyma
- 8 evőkanál méz
- 8 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál ketchup
- 1 kis fej hagyma, felkockázva
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- erős paprika, chili ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítés:
Keverjük össze az alapanyagokat, így megkapjuk a használni kívánt szószt. Ezt öntsük ki egy alufóliával bélelt tepsibe, majd jól forgassuk meg benne a felszeletelt csirkét.
Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra, majd alufóliával lefedve süssük 30 percig, majd, hogy szépen megpiruljon további 10 percig fólia nélkül. Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal.
Jó Étvágyat! :)