Ismételten egy olyan receptet hoztunk ami feldobja a csirkét fogyasztók étrendjét.
Hozzávalók:
- 8 lebőrözött csirkecomb
- 10 dkg natúr mogyoróvaj
- 5 dkg aprított friss korianderlevél
- őrölt feketebors
- 20 dkg salsa-szósz
- lime-gerezdek
- 2 evőkanál limelé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál reszelt friss gyömbér
Elkészítés:
A csirkecombokat szabadítsuk meg bőrüktől majd szórjuk meg a lehetőleg frissen őrölt borssal, ezután helyezzük lassú sütésre a sütőbe. A koriander kivételével keverjük össze a többi összetevőt egy kisebb tálban. Majd ezt rakjuk a csirkénkre. Vegyük ki az addigra már átpárolódott csirkecombokat és szórjuk meg őket. Majd helyezzük őket vissza és süssük úgy mintha rendes csirkecombokat készítenénk.
A ropogósra sült húst vegyük ki és a maradék szósszal locsoljuk meg, majd lime darabokat mellétéve tálaljuk.
Jó étvágyat!