x 

A kosár üres

Termékeink

A Glutamin hatása szervezetünkre

A Glutamin hatása szervezetünkre

A glutamin egy aminosav, mely a fehérje egyik alkotóeleme, igen magas koncentrációban van jelen izomzatunkban. Szervezetünknek sok más területen szüksége van glutaminra, az izomépítésen túl, például az immunrendszerünk, mely elsőbbséget élvez, hisz szervezetünk nem alapvető funkciója, hogy izmosodjunk.

Stressz hatására nagymértékben szüksége van a szervezetünknek glutaminra, ilyen stressz mondjuk az edzés is, vagy bármilyen sérülése/gyengülése testünknek, így ilyen esetekben szükséges a külső pótlása. Képesek vagyunk az előállítására (nem esszenciális), viszont fokozott igénybevétel esetén képtelenek vagyunk elegendő mennyiségben termelni.

Étrendünktől és fizikai aktivitásunktól függően nagyjából 10-30g között érdemes naponta fogyasztani belőle. Ha súlyzós edzést végzünk célszerű, hogy meggátoljuk az izomleépítő (katabolikus) folyamatokat. Emésztőrendszerünk sajnos bizonyos százalékát felemészti a bevitt glutaminnak, így a megfelelő hatás érdekében célszerű egy picivel többet fogyasztani a kívánt mennyiségnél.

A glutamin egy teljesen természetes, biztonsággal használható étrendkiegészítő, azonban, ha Ön: várandós; fiatal anyuka; veseproblémával küzd; májcirrózisban szenved, előbb konzultáljon kezelőorvosával, mennyi a napi megengedett maximum mennyiség.

Számos kutatás alátámasztja, hogy a szájon át bevitt glutamin képes az agyalapi mirigy elülső lebenyének stimulálására, ezáltal emelheti a HGH (Humán Növekedési Hormon) szintet, ami kulcs szerepet tölt be a megfelelő fejlődésben.

Tökéletes megoldást nyújthat a Pro Nutrition Glutamine terméke, mely ízesítetlen, így bármilyen italba könnyedén belekeverhető.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett