A kérdés adott: hogyan készíthetünk diétás gluténmentes rántott húst?

A válasz nem is annyira bonyolult, hiszen csak néhány olyan összetevőt kell kicserélnünk ami nem okoz semmiféle bonyodalmat. Legelső sorban cseréljük ki a szokásos fehér lisztet barna, vagy fehér rizslisztre. Ha ezeket a lisztkeverékeket alkalmazzuk, akkor sem ízben sem állagban nem fog eltérni ételünk a megszokott rántott húsétól, és akár a gluténre érzékenyek is bátran fogyaszthatják :)

 A második pedig az olaj kicserélése, hiszen a szokásosan használt napraforgó olaj rendkívül egészségtelen és számos negatív hatással van szervezetünkre. A legoptimálisabb választás a cserét illetően a kókuszzsír lenne, de ha lehetőségünk van akkor akár egy kontakt grillben is el tudjuk készíteni a rántott húst minimális kókuszzsír felhasználásával, így még jobban csökkenteni tudjuk ételünk kalóriatartalmát.

Így nem marad más, mint a kiklopfolt csirkemellünket befűszerezve bepanírozzuk és a számunka legmegfelelőbb opció szerint kisüssük.

Köretnek válasszunk valami friss zöldségekből összeállított salátát, hiszen a húsnak már meglesz a megfelelő szénhidrát tartalma a panírnak köszönhetően.

Jó Étvágyat :)